Caeciliakoor-hoensbroek.jouwweb.nl
Home » Schola

Schola St.Jan Pasen 2017

Eind 1993 ontstond in de Parochie van de Sint Jan Evangelist in Hoensbroek de Schola. Onder leiding van dirigent Rob Deckers begon een groepje mannen van het Gemengd Kerkelijk Zangkoor Sint Caecilia te oefenen voor de wisselende Gregoriaanse gezangen. De eerste Mis die werd gezongen, was de Mis Laetare voor Halfvasten op 13-3-1994. De namen van de eerste pioniers (8, exclusief dirigent):

Math Bouwens, Eugène Custers, Jef Frolichs, Rudie Jager, Piet Latour, Harrie Söntjens, Toon van de Tillaart en Jan Zopfi,

Aangezien niet iedereen was opgegroeid met de schone kunst van het Gregoriaans zingen, was de beginperiode vooral een periode van het zich eigen maken van het notenschrift en de wijze van zingen van het Gregoriaans.

Men kan nu stellen, dat de Schola kwalitatief een enorme groei heeft doorgemaakt, zodat ook het instuderen steeds gemakkelijker gebeurt.

En de resultaten mogen er zijn. Grote waardering is er dan ook vooral van de geestelijkheid, maar zeker ook van vele parochianen en andere kerkgangers.

Op de foto vermeld:

Jules v.d Broeck   Rob Deckers   Huub Ermers   Henk Ghijsen   Richard Groen   Nolly Jochems 

Yvonne Robroek   Frits Scholten   Co Starreveld †   en   Jan Wijnands. Tevens Organist Ed Coenen.